Gå til primært indhold
FULD BYTTE- OG RETURRET / VI SENDER INDEN FOR 1-2 HVERDAGE / FRI FRAGT OVER 499 DKK

Kvindernes Kampdag. En dag for alle.

Kvindernes Kampdag. En dag for alle.

I dag er den 8. marts - Kvindernes Kampdag. 

I hele verden er denne dag en markering af alle kvinder. Der bliver sat fokus på den enorme ulighed, der fortsat er mellem mænd og kvinder.

I Danmark fik kvinderne stemmeret til folketinget i 1918 - og her i landet er uligheden måske knapt så fundamental, som i andre steder i verden.

I Saudi-Arabien har kvinderne fortsat ikke stemmeret, hvilket jo er en af de mest basale menneskerettigheder. Men kvinderne i dette land har "heldigvis" lige fået lov til at køre bil. 

Vi kunne skrive side op og side ned om uligheder og vigtigheden af at sikre lighed mellem alle køn. Men vi vælger at fokusere på vores branche, hvor der også er behov for en anden balance kønnene imellem.

Håndarbejde er for alle
Vores store ambition er, at alle på tværs af køn kan få mulighed for at opleve glæden ved at lave håndarbejde.

I Danmark har alle børn håndarbejde, som et obligatorisk fag i folkeskolen. Det er et stort skridt - og vi kan så blot ærgre os over, at ressourcerne er så få, at børnene ikke får lov til at lære alle discipliner inden for dette kreative fag. Mange har i dag ikke engang lært at strikke.

Håndarbejde skaber fællesskab
En af de fantastiske ting ved håndarbejde er, at det sker overalt i verden. På tværs af landegrænser, religion og alder. Det er så fascinerede, at to personer eksempelvis kan mødes og brodere sammen - uden at kunne tale sammen.

Vores branche er til gengæld præget af massiv kvindedominans. Vi ønsker os en håndarbejdsverden med en mere lige kønsfordeling. Håndarbejde er for alle!

Der sker heldigvis en del på den front - og mange mænd både strikker, hækler og brodere.

Håndarbejde skaber stærke kvinder (og mænd)
I anledningen af den 8. marts - og dermed Kvindernes Kampdag - søsætter vi "KIT Vennebog", hvor vi sætter fokus på kvinder, som gør noget særligt inden for håndarbejde - og for hvem håndarbejde gør dem til stærkere kvinder.

8 kvinder den 8. marts
I dag kan du læse om otte inspirerende kvinder, som alle har fået de samme spørgsmål om deres håndarbejdsliv.

Du kan se Vennebogen her.

Ps: Der kommer også mænd med i Vennebogen senere på foråret!

Vi håber, at du bliver inspireret af disse otte dygtige kvinder -  og rigtig god kampdag hvor end du er!

Rigtig god læselyst!

Bedste hilsner

Line, Founder  

Fortsæt med at læse

Velkommen til Kit Journal!

Velkommen til Kit Journal!

Tak for at du kontakter os! Vi vender tilbage hurtigst muligt. Tak for din tilmelding Tak! Vi giver dig besked når varen er tilgængelig! Det maksimale antal af varer er blevet tilføjet. Der er kun én vare tilbage at tilføje til kurven. Der er kun [num_items] varer tilbage at tilføje til kurven.